Małgorzata Stępień
W czasach, kiedy w sklepach mamy całą gamę wędlin i konserw do wyboru, coraz więcej osób wraca do starej tradycji własnych wyrobów mięsnych. Po pierwsze wiemy jaki mają skład takie konserwy, po drugie mamy możliwość doprawiania takiego mięsa wg. swoich kubków smakowych, a po trzecie zapach świeżo otwartego słoika nie ma sobie równych :)
2 (1 ocen)
Porady
Takie weki będą mieć trwałość do 1 miesiąca przechowywane w temp. poniżej 10°C. Jeżeli chcemy, aby przetrwały do 3 miesięcy to po 24 godzinach pasteryzujemy jeszcze 40 minut. Dłuższą trwałość, do 6 miesięcy, osiągną przy trzeciej pasteryzacji, która powinna trwać 30 minut, również po upływie doby. Taka kiełbasianka smakuje znakomicie w towarzystwie ogórka kiszonego, marynowanej papryki czy pomidora. Smacznego :)
Komentarze