Domowa Czekolada

4.5 (185 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Pyszna i łatwa w przygotowaniu domowa czekolada.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • - 125g Kasi/ Miękkiego masła
    - pól szklanki mleka
    - 2,5 szklanki mleka w proszku
    - pół szklanki cukru
    - opakowanie cukru waniliowego
    - 3 czubate łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Domowa czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko w płynie, masło, cukier oraz cukier waniliowy zagotować.
  • 2. W momencie gdy zacznie wrzeć należy ściągnąć z palnika i dodać mleko w proszku oraz kakao, po czym bardzo dokładnie wymieszać.
  • 3. Następnie wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do lodówki na min. 2,5h, aczkolwiek proponuję włożyć przygotowaną czekoladę na całą noc do lodówki.
  • 4. W momencie, gdy stwardnieje pociąć ją mokrym nożem i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować