deser z sercem

4.5 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Propozycja deseru dla ukochanej osoby.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 galaretka czerwona
    1 opakowanie serka mascarpone(250g),
    2-3 żoltka,
    4 łyzki cukru pudru,
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Deser z sercem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretke rozpuszczamy w 2 szklankach wrzacej wody.Wylewamy na plaski talerz wylozony folia spozywcza.Gdy zastygnie wycinamy foremka ksztalt serca.
  • 2. Serca z galaretek przyklejamy do lampek w polowie ich wysokosci.
  • 3. Żółtka ucieramy z cukrem na bialy puch, dodajemy serek mascarpone, chwile ubijamy.Dodajemy cynamon i delikatnie mieszamy łyzką.
    Powstala mase wlewamy do przygotowanych lampek.
    Posypujemy cynamonem,dekorujemy galaretka.
  • 4. Deser wstawiamy na noc do lodowki, zeby masa dobrze stezała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować