Deser czekoladowo- orzechowy ze smażonymi bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni z nieprzywierającym dnem rozgrzać olej kokosowy. Następnie dodać pokrojonego na plastry banana. Smażyć, aż owoce będą miękkie. Zdjąć z ognia, przełożyć do pojemnika blendera, dodać kakao i mleko i zmiksować. Do ciepłego jeszcze kremu dodać czekoladę i mieszać do jej rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.
2.Orzechy przełożyć do blendera z ostrzami i zmielić. W połowie mielenia dodać serek homogenizowany , mleko i miód. Dokończyć miksowanie.
3.Herbatniki pokruszyć, ale niezbyt drobno. Na dno szklanek wyłożyć po łyżce herbatników. Następnie dodać krem czekoladowy a później orzechowy. Następnie wyłożyć kolejne warstwy i tej samej kolejności. Udekorować tartą czekoladą i orzechami. Podawać schłodzone. Smacznego!
Komentarze