Deser biszkoptowy na zimno

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Deser na zimno dla zabieganych. Prosty sposób wykonania deseru a efekt – to smaczny kąsek do kawy. Do deseru można dodać dowolne owoce – mrożone lub świeże.

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Forma: 14 x24 cm
    Składniki:
    1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g
    1 opakowanie śmietanki 30% - 330 ml
    1 duża łyżka cukru pudru
    1 łyżeczka żelatyny
    3 łyżki czarnej porzeczki
    2 łyżki ciemnej galaretki
    Folia spożywcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser biszkoptowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: galaretkę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, dodać porzeczki, wymieszać. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, dodać rozpuszczoną, schłodzoną żelatynę – około 1/3 szklanki. Całość delikatnie wymieszać. Foremkę wyłożyć folią spożywczą, wyłożyć na spód rząd biszkoptów, wylać porcję śmietanki. Potem warstwę biszkoptów, porcję śmietanki. Na wierzch wyłożyć pozostałe biszkopty, kleksy galaretki z porzeczkami i śmietankę. Dowolnie udekorować wierzch śmietanką i owocami czarnej porzeczki. Schłodzić w lodówce deser około 5 godzin.

Porady

1. do deseru można dodać dowolne owoce. 2. deser najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy biszkopty dobrze nawilgną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Śmietanka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować