Delikatne placuszki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybki i prosty przepis, w sam raz na śniadanko lub deser :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 130 gramów
    - mleko: 200 mililitrów
    - masło: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Delikatne placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć, ubijając za pomocą miksera, do uzyskania gładkiej konsystencji. Gdy ciasto będzie zbyt rzadkie dosypać trochę mąki. Smażyć na teflonowej patelni(wtedy nie trzeba używać żadnego tłuszczu)
  • 2. Placuszki podawać z ulubionymi dodatkami: dżemem, miodem, syropem klonowym lub owocowym. Dajcie się ponieść fantazji :)

    UWAGA ! Placuszki smażą się bardzo szybko, uważajcie, żeby się ich nie przypalić, trzeba nad nimi stać i pilnować. W momencie gdy na cieście pojawią się "bąbelki" należy odwrócić na druga stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować