Delikatne i słodkie placuszki

4.49 (160 ocen)

  • 5 min

Bardzo delikatne placuszki, na pewno posmakują nie jednemu niejadkowi.

  • 5 min

Składniki:

  • jajko
    2 łyżki cukru pudru
    3 łyżki kopiaste mąki
    łyżka mleka
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Delikatne i słodkie placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białko oddzielić od żółtka.
    Ubić białko na pianę z cukrem pudrem.
  • 2. Dodać mąkę, żółtko, mleko i zmiksować.
  • Delikatne placuszki. 3. Smażyć na rozgrzanej patelni (lepiej na oleju) z obu stron na złoty kolor.

Porady

Podane z ulubionym owocem smakują bosko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować