Czosnkowy kotlet schabowy

5 (143 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mocno czosnkowy plaster mięcha w chrupiącej skorupce świetnie sprawdzi się w roli ziemniaczków oraz mizzeri, idealne i szybkie do przygotowania kotlety schabowe.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    6 ząbków czosnku
    1/2 kostki smalcu
    pieprz i sól
    bułka tarta
    2 jajka
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Czosnkowy kotlet schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czosnkowy kotlet 1. Kotlety rozbić cienko, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, delikatnie ręką wmasować czosnek w mięso.
  • czosnkowe kotlety 2. Następnie jajka rozbełtać, dodać soli oraz pieprzu i wlać do miseczki z kotletami. Odstawić na 10 minut.
  • 3. Następnie na talerz wysypać bułkę tartą, mięso wyciągnąć z jajka i panierować.
  • 4. Na patelni rozgrzać smalec i smażyć kotlety na złoty kolor z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować