Czerwona cebula w glazurze z miodu przekładana kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Doskonała, zdrowa i efektowna przystawka, a co ważne również w dobie kryzysu - tania.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - czerwona cebula: 2 sztuki
    - kasza jaglana: 0.5 szklanki
    - olej: 4 łyżki
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - miód: 2 łyżki
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - Serek ricotta: 200 gramów
    - sól pieprz: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Czerwona cebula w glazurze z miodu przekładana kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czerwona cebula w glazurze z miodu przekładana kaszą jaglaną 1. Cebulę przeciąć na 3-4 równe plastry. Olej, musztardę i miód rozgrzać na patelni, dodać plastry cebuli i dusić na małym ogniu ok 20 minut.
  • 2. Kaszę ugotować w 1 1/2 szklance wody wraz z kostką rosołową (10-13 minut). Następnie zlać ewentualny nadmiar wody dodać ser, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Krążki cebuli wyjąć z miodowej glazury, następnie przełożyć je masą z kaszy. Całość zapiec w piekarniku ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować