Czekoladowy raj

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czekoladowy raj to pyszny warstwowy deser który wprowadzi nas w cudowny nastrój.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - budyń czekoladowy (budyń taki w stylu goracy kubek): 1 sztuka
    - śmietana 30%: 0.75 szklanki
    - cukier puder: 1 łyżka
    - kawa rozpuszczalna: 0.5 szklanki
    - rum: 1 łyżka
    - okrągłe biszkopty: 12 sztuk
    - gorzka czekolada: 5 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowy raj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Czekoladę zetrzeć na grube wiórki.
    Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przygotować trzy szklaneczki na dnie ułożyć po biszkopcie zamoczonym w kawie wymieszanej z rumem na biszkoptach ułożyć po 1 łyżce budyniu i kolejny zamoczony biszkopt na którym układamy kolejna warstwę budyniu, całość przykrywamy dwoma moczonymi biszkoptami na biszkopty sypiemy sporo wiórek czekoladowych.
  • 2. Pozostałą kawę podgrzać i rozpuścić w niej resztę wiórek czekoladowych, powstanie nam coś w rodzaju sosu czekoladowego, następnie wystudzić.
    Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i wycisnąć przy pomocy rękawa cukierniczego na wierzchu deseru (zimnego), całość polać sosem czekoladowym i dowolnie ozdobić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować