Czekoladowy bąbelek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce połączyć składniki suche w drugiej zaś mokre,po czym obie zawartości misek połączyć razem przy pomocy miksera,
Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40 minut.
Po przestudzeniu przekroić na da blaty.
2.Biszkopty,herbatniki i orzechy zmielić w blenderze na drobny proszek,dodać kakao,zalać coca-colą ,wymieszać.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i dalej ucierając dodawać po łyżce masy biszkoptowo-kakaowej.
Krem wyłożyć na jeden blat ciasta,przykryć drugim.
3.Zagotować 1/2 szklanki coca-coli zagotować,wsypać żelatynę i mieszać,aż się rozpuści,wlać pozostałe dwie szklanki coca-coli ,wymieszać i odstawić do stężenia,
Tężejącą wyłożyć na wierzch ciasta.
4.Czekolady połamać na mniejsze kawałki i umieścić każdą osobno w miseczce nad wrzącą wodą i mieszać,aż się rozpuści zdjąć z ognia,przestudzić i zanurzać w niej owoce układać na talerzu ,aby czekolada zastygła.
Czekoladowe owoce poukładać na cieście.
Komentarze