Ciasto Czekoladowy kawoszek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wspaniałe,lekkie ciasto dla wielbicieli czekoladowo-kawowych smaków.

  • 60 min

Składniki:

  • Blaszka :25/30
    Ciasto;
    3/4 szklanki mąki
    3/4 szklanki mąki pszennej
    4 łyżki kakao
    1/2 szklanki zaparzonej mocnej kawy
    1/2 szklanki maślanki
    1/2 szklanki oleju
    1 jajko
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    Krem tiramisu
    1 opakowanie kremu do tiramisu Gellwe(150 g)
    1,5 szklanki mleka
    Bita śmietana
    250 ml śmietanki 36%
    3 łyżki cukru pudru
    Dodatkowo:
    300 g ptasiego mleczka o smaku cappuccino
    1 czekolada mleczna


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto czekoladowy kawoszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki suche wymieszać w misce,dodać składniki mokre i całość zmiksować.Ciasto przelać do natłuszczone blaszki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 30 minut.Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego przestudzenia.
  • 2. Krem Tiramisu
    Krem przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Bita śmietana
    Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno.
    Ułożenie warstw ciasta:ciasto kakaowe-połowa kremu tiramisu-ptasie mleczko-druga połowa kremu tiramisu-bita śmietana-starta czekolada.
    Całość ciasta dobrze schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować