Czekoladowe z truskawkową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek.
Białka ubić z cukrem. Caly czas miksując dodać żółtka.
Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką
2.Piecz w 180 stopniach 30 min. Wystudzić. Przekroić na pół.
Namoczyć mieszaniną wody z sokiem z cytryny
3.Truskawki zmiksować.
Galaretki rozpuścić w 3/4 szkl gorącej wody
4.Śmietanę i ser zmiksować, dodać cukier.
5.Pod koniec miksowania dodać zmiksowane truskawki i tężejącą galaretkę. Schłodź delikatnie w lodówce
6.Na biszkopt wylej 1/2 masy, przykryj drugim biszkoptem zalej pozostałą częścią masy.
Odstaw do lodówki do stężęnia
Komentarze