Czekoladowe z truskawkową pianką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Połączenie pysznego czekoladowego biszkoptu na bazie budyni z kremem truskawkowym. Sezon truskawkowy czas zacząc !

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    2 łyżki kakao
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1, 5 łyzeczki proszek do pieczenia
    3 budynie czekoladowe
    1 szkl cukru


    500 ml śmietany kremówki 30%
    500 g truskawek
    5 łyżek cukru pudru
    2 galaretki cytrynowe + 3/4 szkl gorącej wody
    300 g serka mascarpone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Czekoladowe z truskawkową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka oddzielić od żółtek.
    Białka ubić z cukrem. Caly czas miksując dodać żółtka.
    Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką
  • 2. Piecz w 180 stopniach 30 min. Wystudzić. Przekroić na pół.
    Namoczyć mieszaniną wody z sokiem z cytryny
  • 3. Truskawki zmiksować.
    Galaretki rozpuścić w 3/4 szkl gorącej wody
  • 4. Śmietanę i ser zmiksować, dodać cukier.
  • 5. Pod koniec miksowania dodać zmiksowane truskawki i tężejącą galaretkę. Schłodź delikatnie w lodówce
  • 6. Na biszkopt wylej 1/2 masy, przykryj drugim biszkoptem zalej pozostałą częścią masy.
    Odstaw do lodówki do stężęnia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować