CZEKOLADOWE CUDO

0 (0 ocen)

  • Średni

ciasto to jest może nie najprostsze,ale jest naprawdę pyszne. najlepiej smakuje drugiego dnia :- Pgoście na moim ślubie, który był 2 miesiące temu się zachwycali

  • Średni

Składniki:

  • - CIASTO:: 1 sztuka
    - jajka: 6 sztuk
    - mąka pszenna: 4 łyżki
    - kakao: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier: 6 łyżek
    - Masa:: 1 sztuka
    - budyń waniliowy: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 litra
    - gorzka czekolada: 50 gramów
    - czekolada mleczna: 100 gramów
    - masło/margaryna: 250 gramów
    - cukier: 6 łyżek
    - PIANKA:: 1 sztuka
    - śmiatana 30%: 0.5 litra
    - śmiatan - fix: 2 sztuki
    - wiórki kokosowe: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe cudo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywno, mieszamy z przesiana mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka i kakao. Ciasto wlewamy do natłuszczonej blachy i pieczemy ok. 30 min. w temp. 180 stopni.

  • 2. Gotujemy budyń w 3/4 litra mleka, studzimy miksujemy z masłem. Mleczną czekoladę z łyżką mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do masy, cały czas mieszając. Wsypujemy rozkruszoną gorzką czekoladę. Biszkopt przekrawamy na 2 części i smarujemy masą.
  • 3. Ubijamy śmietanę ze śmietan fixami i smarujemy wierzch placka. Wiórki prażymy na patelni, aż będą złote, studzimy. posypujemy ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować