Czekoladowe cudo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno dodając cukier. Następnie dodać żółtka i wymieszać. Dodać proszek, wodę, kakao i obie mąki po czym wymieszać łyżką drewnianą bądź silikonową.
PIEC: 23-26 min w 180 stopniach
PONCZ:
Kawę zalać wrzątkiem, odczekać aż wystygnie i dodać olejek.
2.KREM:
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko wystudzić. W tym czasie ubić na sztywno śmietanę po czym dodać rozpuszczoną czekoladę i wszystko dokładnie wymieszać mikserem.
3.Ostudzony biszkopt przekroić na 2 części , nasączyć ponczem i wyłożyć połowę czekoladowego kremu. Położyć drugą część biszkoptu, nasączyć i resztą kremu przykryć wierzch. Na koniec wierzch można posypać startą czekoladą.
Komentarze