Cynamonowiec bez jajek

3.29 (7 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was ciasto bez jajek chcecie przepis? w takim razie zapraszam pod podanym linkiem z bloga gdzie znajduje się dokładny przepis

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej,
    1 szklanka cukru,
    1 szczypta soli drobnej,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1,5 łyżeczki sody,
    1 szklanka oleju,
    1 łyżka octu 10 %,
    1 szklanka mleka 2 %,
    1 cukier waniliowy 16 g,
    1 łyżeczka z górką cynamonu
    dodatkowo :

    1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 280 g
    lukier :

    4 łyżki cukru pudru,
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

3.29 (7 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Cynamonowiec bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Do misek wsypać suche składniki a do drugiej mokre, wymieszać osobno a następnie połączyć je ze sobą na jednolitą masę
  • ciasto 2. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki 28/25 wyłożonej papierem lub mniejszej będzie wtedy wyższe. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 40-45 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia
  • ciasto 3. Wystygnięte ciasto podzielić na dwa blaty posmarować dżemem zakryć drugim blatem i udekorować przygotowanym lukrem. Pozostawić do zastygnięcia lukru
  • ciasto 4. Ciasto po zastygnięciu lukru jest gotowe do spożycia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować