curry z dynią,cieciorką i brązowym ryżem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Inspiracja która smakuje wyśmienicie.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki cieciorki
    2 szklanki brązowego ryżu
    250 gram dyni
    1 puszka mleka kokosowego
    2 cebule biała i czerwona
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki startego imbiru
    1 garść świeżej kolendry
    Przyprawy: Kurkuma,curry,kardamon,cynamon,papryka słodka i ostra,sól,pieprz,cukier
    Olej rzepakowy
    Garść kukurydzy i zielonego groszku z puszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Curry z dynią,cieciorką i brązowym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.cieciorkę namoczyć na całą noc,potem gotować w tej samej wodzie ok 45min.
    2.dynie pokroić w kostkę.
    3.pokrojoną w kostkę cebule i czosnek podsmażyć w garnku do miękkości,dodać trzy łyżki mleka kokosowego i chwile jeszcze dusić.
    4.dodać dynie,cieciorkę wraz z wodą w której sie gotowała,reszta mleka kokosowego.
    5.wsypać wszystkie aromatyczne przyprawy wyszczególnione powyżej,wymieszać i gotować na średnim ogniu ok 15min.
    6.dodać kukurydze i groszek,gotować 5 min.
    7.przed podaniem posypać świeżą kolendra,sol i pieprz do smaku.
    8.ryż gotować do miękkości

Porady

Potrawę można serwować z makaronem lub kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Ciecierzyca

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować