Curry po polsku ( pasta)

  • wyświetlono: 419 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Lubicie pasty/ smarowidła do chleba? Bo ja bardzo .Jakiś czas temu w książce kucharskiej- Kuchnia Polska z 1984 roku, znalazłam taki o to przepis. Przyznam się Wam szczerze,że nie mogliśmy się z mężem nią najeść tak nam smakowała. Czas przygotowania krótki,koszt niewielki a efekt mniam,mniam ;) serdecznie zapraszam:)

20191005_083333
  • 3 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka
1 ogórek konserwowy
1/2 czerwonej papryki
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka przyprawy curry
Sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Curry po polsku ( pasta)

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skórki. Rozkroic na pół i wyjąć żółtka.
    Białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tak samo ogórka. Paprykę drobniutko posiekać. Do małej miseczki przetrzeć przez sitko,dodać sok z cytryny.
  • 2. Doprawić solą,pieprzem i curry. Dodać majonez. Wymieszać dokładnie. Następnie przełożyć do miski z resztą składników i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkapastajajka na twardodo chlebaszybkie gotowanie

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta (po) świąteczna z szynką i rzeżuchą

Dodane przez: Ola1984

Pasta (po) świąteczna z szynką i rzeżuchą

Pyszna pasta z szynką, rzeżuchą...

Pasta serowa

Dodane przez: Gospodyni

Pasta serowa

I znowu coś dla miłośników żółtego...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: capri

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek jest błyskawiczna...

pasta rybna

Dodane przez: tasty-and-fit

pasta rybna

Czasem gdy brak nam pomysłu na...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pasta marchewkowa

Taką pastę zrobiłam po raz pierwszy-ale...

Orzechowa pasta

Dodane przez: Fiołkowa kuchnia Małgorzaty

Pasta orzechowa

To bardzo smaczny i oryginalny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE