Curry po polsku ( pasta)

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Lubicie pasty/ smarowidła do chleba? Bo ja bardzo .Jakiś czas temu w książce kucharskiej- Kuchnia Polska z 1984 roku, znalazłam taki o to przepis. Przyznam się Wam szczerze,że nie mogliśmy się z mężem nią najeść tak nam smakowała. Czas przygotowania krótki,koszt niewielki a efekt mniam,mniam ;) serdecznie zapraszam:)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1 ogórek konserwowy
    1/2 czerwonej papryki
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka przyprawy curry
    Sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Curry po polsku ( pasta) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skórki. Rozkroic na pół i wyjąć żółtka.
    Białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tak samo ogórka. Paprykę drobniutko posiekać. Do małej miseczki przetrzeć przez sitko,dodać sok z cytryny.
  • 2. Doprawić solą,pieprzem i curry. Dodać majonez. Wymieszać dokładnie. Następnie przełożyć do miski z resztą składników i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Śniadanie

Podobne przepisy

4.46 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wolnowarzony ramen po polsku

To może cię zainteresować