Ryba po polsku

4.47 (176 ocen)

Fajne połączenie ryby i zdrowych warzyw. Dodatkowo danie dośc lekkie, więc dobre dla osób dbających o linię.

Składniki:

  • 1 kg filetu z mintaja, dorsza lub pangi,
    2 pomidory,
    2 jabłka,
    2 jajka ugotowane na twardo,
    1/2 szkl. śmietany 18%,
    estragon,
    sól, pieprz,
    olej do smażenia.

Wystaw ocenę:

4.47 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Jajko

Ryba po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety doprawić z obu stron solą i pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Jajka pokroić w kostkę, wymieszać wszystko, wyłożyć na rybę. Śmietanę utrzeć z odrobiną soli i pieprzu oraz estragonu. Zalać rybę. Dusić na małym ogniu ok.4 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jajka Pomidor Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować