Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce

  • wyświetlono: 2049 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Przepis znalazłam w internecie i od tego czasu nie mogłam się doczekać aż go wypróbuje. Ta chrupiąca panierka jest obłędna!

_Dagmara Wasinska
  • 40min

Składniki

5 filetów mintaja lub innej ryby
1,5 szklanki pokruszonego na drobno białego pieczywa
3 ząbki czosnku
2 łyżki drobno posiekanego koperku
1/3 szklanki stopionego masła

Sposób przygotowania przepisu:

Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce

  • 1. Rybę rozmrozić, osuszyć, pokroić na porcje i posolić. Ułożyć na blasze do pieczenia. Lekko posypać pieprzem. Chlebowe okruszki wymieszać z koperkiem i nałożyć na każdą porcję ryby. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać ze stopionym masłem. Polać każdy kawałek ryby uzyskaną mieszaniną. Piec w temperaturze 180 stopni C aż wierzch każdej ryby pięknie się zrumieni czyli ok. 20-25 min.

Porady

Ryba w piekarniku się dość mocno kurczy więc lepiej przygotować większą porcję. Ja na osobę przeznaczam 1,5-2 filety w zależności od wielkości.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybamoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylaczosnekmintajdorszkolacjaobiadpanierkaPoczęstunek
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ziołowa tołpyga w chrupiącej panierce

Dodane przez: justi2401

Ziołowa tołpyga w chrupiącej panierce

Tołpyga to ryba, którą cechuje...

Udka z rosołu w chrupiącej panierce

Dodane przez: joanna30

Udka z rosołu w chrupiącej panierce

Udka z rosołu wcale nie muszą być...

image-0tmgw99

Dodane przez: Martyna26066

Pałki kurczaka w chrupiącej panierce

Tak przygotowane mięsko jest soczyste,...

Skrzydełka w chrupiącej panierce

Dodane przez: RedakcjaPP

Skrzydełka w chrupiącej panierce

Zwykle podaję je z ziemniakami...

Udka w chrupiącej panierce

Dodane przez: Martyna-94

Udka w chrupiącej panierce

Najlepszy obiad na szybko :)

kotleciki z ziemniaczkami i ogórkami w musztardzie

Dodane przez: eva3075

KOTLETY DROBIOWE W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

Kiedy je zrobiłam po raz pierwszy...