Cukinia w Panierce jak Schabowy

  • wyświetlono: 366 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 2

Najlepiej smakuje prosto z patelni jeszcze ciepła,bardzo lubię podawać ją z sosem czosnkowym,jako samodzielne danie lub przekąska.

Zdjęcie do publikacji.
  • 1 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 średniej wielkości cukinia
sól i pieprz do smaku
szczypta curry
mąka do obtoczenia
1 jajko L
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Cukinia w Panierce jak Schabowy

  • 1. Cukinię umyć obrać ze skórki chyba,że jest to młoda cukinia to można skórkę pozostawić.
    Pokroić na plastry 1,5-2 cm,posolić i odstawić na durszlaku,żeby puściła sok na ok.10 min.
    Po tym czasie roztrzepać na talerzyku jajko,ze szczyptą soli,pieprzu oraz curry.
    Krążki cukinii obtoczy w mące,w jajku,na końcu w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na złoto.

Porady

Podawać na ciepło np.z sosem czosnkowym,chodź sama bez niczego też jest pycha.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Cukiniatania kuchniaz patelnitanie gotowaniesmażona cukiniasmaki lataz zeszytu babcicukinia w paniercewarzywa sezonowe

Komentarze

Podobne przepisy

mozzarella

Dodane przez: Kasja1986

Paluszki z mozzarelli w szynce i cukinii

Pyszne paluszki z mozzarelli owinięte...

krewetki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Krewetki w panierce

Krewetki przyrządzone w ten sposób...

Placki z cukinii w wersji wytrawnej

Dodane przez: AlaW.

Placki z cukinii w wersji wytrawnej

Przepyszne placki z dodatkiem sera...

Kania

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kania w panierce

Małe co nieco dla wielbicieli grzybów

Serduszkowe krążki z cukinii w cieście z mąki żytniej

Dodane przez: Di bloguje

Serduszkowe krążki z cukinii w cieście z...

Zaprezentowane krążki to doskonała...

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ

Dodane przez: Kasinkowe gotowanie

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ

Miała być wiosna! Niestety spoglądając...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE