Croissanty z bitą śmietaną, pomarańczą i czekoladą

5 (158 ocen)

Uwielbiam weekendy za takie śniadania :)

Składniki:

  • 2 croissanty
    100 ml śmietanki 30 %
    1 duża pomarańcza
    2-3 kostki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Desery Rogaliki

Croissanty z bitą śmietaną, pomarańczą i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubijamy na sztywno.

    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

    Pomarańczę obieramy i kroimy na cząstki usuwając białe błonki.

    Rogaliki przekrawamy.

    Na każdej części rozsmarowujemy ubitą śmietankę.

    Układamy na niej pomarańczę i polewamy roztopioną czekoladą.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada Owoce Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować