1.śmietanę podgrzewam z cukrem i cukrem waniliowym
2.w między czasie ubijamy żółtka - delikatnie, właściwie wystarczy je dobrze rozbełtać
3.Gdy śmietana zacznie man się gotować odstawiam do przestygnięcia
4.Dolewamy po łyżce j śmietanę do żółtek i mieszamy.
Przelewamy do miseczek. U mnie wyszły 3 szklanki do połowy wypełnione.
5.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 110*C i pieczemy bez termoobiegu 50 minut.
6.Odstawiamy, wystudzone wkładamy do lodówki co najmniej na 2 godziny. Po tym czasie wierzch kremu posypujemy cukrem i przypalamy palnikiem.
Jeśli takowego nie posiadacie nastawiacie na piekarniku grill wkładacie miski i z otwartym piekarnikiem przypiekacie - tak ja zrobiłam.
7.Czas przygotowania - 5 minut,
czas gotowania 100minut( gotowanie śmietany plus pieczenie,
czas oczekiwania 120 minut.
Komentarze