Ciasto z jabłkami pod bezą i kruszonką

  • wyświetlono: 1855 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Proste i bardzo smaczne

67413259_1119679798215689_6574904359564345344_o
  • 60min

Składniki

Ciasto:
3 żółtka
jajko
szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
250 g śmietany 12%
3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kg jabłek

Beza:
3 białka
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
1 budyń waniliowy ( ja dałam kisiel)

Kruszonka:
szklanka mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 kostki masła

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto z jabłkami pod bezą i kruszonką

  • 1. 1. Jajka utrzeć z cukrem, wsypać mąkę z proszkiem, wlać olej i śmietanę, dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę (23x38cm)

    2. Obrane jabłka pokroić w plasterki i ułożyć na cieście. Białka ubić z cukrem i dodać budyń, wyłożyć na jabłka. Zagnieść kruszonkę i wyłożyć na bezę. Piec 45-50 minut w 180 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciebezajabłkakruszonka

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką

Dodane przez: Skotka

Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką

To moje ulubione ciasto z dzieciństwa,...

Sernik z truskawkami na daktylowym spodzie

Dodane przez: Zdrowo_by_katarzynka

Sernik z brzoskwinią i bezą pod maślaną kruszonką

Sernik z brzoskwinią i bezą pod...

Budyniowe ciasto z jabłkami i kruszonką

Dodane przez: Mniam1

Budyniowe ciasto z jabłkami i kruszonką

Puszyste i jednocześnie wilgotne...

Ciasto ucierane z budyniem i śliwkami pod kruszonką

Dodane przez: juchab

Ciasto ucierane z budyniem i śliwkami pod...

Aksamitna warstwa budyniu w smakowitym...

Kruche ciasto z porzeczkami, bezą i kruszonką

Dodane przez: catha

Kruche ciasto z porzeczkami, bezą i kruszonką

Uwielbiam kruche ciasto ze słodką...

Ciasto kakaowe z jabłkami i kruszonką

Dodane przez: AnetaJ

Ciasto kakaowe z jabłkami i kruszonką

Wspaniałe połączenia kruchego ciasta,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE