Ciasto z jabłkami i budyniem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste w przygotowaniu, ale za to jakie pyszne

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na blachę ok 32x20cm
    -4 szklanki mąki
    -1 szklanka cukru
    -3 jajka
    -1 kostka margaryny
    -3 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 kg pokrojonych w plastry jabłek
    -2 budynie owocowe ugotowane w 2 i 1/2 szklanki mleka z łyżeczką masła
    -1 cukier wanilinowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto z jabłkami i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, cukru, jaj, margaryny i proszku zagnieść ciasto i rozdzielić je na dwie nierówne części. Większą część rozwałkować i przenieść do formy (równie dobrze można nim po prostu wylepić blachę).
    Na ciasto wyłożyć jabłka i posypać cukrem wanilinowy.
    Gorącym budyniem zalać jabłka, przykryć je drugą częścią ciasta i piec godzinę w temperaturze 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować