Ciasto z bułkowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na połowy. Rozwałkować i upiec dwa placki w jednakowej wielkości dużych blaszkach. Wystudzić.
Bułki pokroić i zalać mlekiem zostawiając jedną szklankę. Lekko odcisnąć i utrzeć łyżką.
Czekolady rozdrobnić (mogą być np obie białe ja wykorzystałam jakie miałam w domu). Rodzynki wypłukać a masło pokroić na kawałki. Zagotować szklankę mleka i dodać czekoladę i oba cukry. Chwile zagotować mieszając. Nadal mieszając dodać rodzynki bułkę i masło. Zestawić z ognia i mieszać aż się wszystko połączy.
Jeden blat ciasta posmarować powidłami i wyłożyć na nie przygotowaną masę. Położyć drugi blat i docisnąć.
Wierzch zasmarować masą kajmakową i zasypać wiórkami kokosowymi.Ciasto schłodzić.
Komentarze