REKLAMA
Miękkie pierniczki z powidłami śliwkowymi, które nie tylko wypełniają wnętrze pierniczków, ale są też składnikiem ciasta. Oblane miękką czekoladą są przepyszne i trudno się im oprzeć.
Przepis wymyśliłam od A do Z sama, był moim eksperymentem okazało się, że bardzo smacznym. Jestem strasznie dumna z tego z dania, bo jest dowodem na to, że przy odrobinie wyobraźni i niewielkim nakładzie finansowym można stworzyć na prawdę wspaniałą i ciekawą potrawę która mile zaskoczy domowników.
Pora na klasyczna kostkę która tym razem nie składa się "z samej bitej śmietany" ale również z kwaśnej śmietany i to jest ten smaczek który sprawia że ciasto staje się wyjątkowo smaczne, spróbujcie tylko z dobra kwaśną śmietaną! ;)
Piernik jest bardzo pyszny i aromatyczny. Swym smakiem urzeknie niejednego smakosza pierników.
Delikatne ciasto z delikatnym cynamonowym kremem, całość dopełnia smak orzechów i kwaskowatość powideł.Sądzę, że z powodzeniem możemy zrobić je również na Święta Bożego Narodzenia.Ciasto zainspirowane przepisem z blogu "Moje Wypieki"
Aromatyczny piernik przełożony powidłami śliwkowymi i masą grysikową, którego nie może zabraknąć wśród świątecznych ciast. Niby klasyczny, ale w całkiem innej formie, bo w kształcie choinki. Nie jest trudny do przygotowania, ponieważ pieczemy tylko jedno ciasto i przekładamy powidłami oraz masą. Polewę ozdabiamy różnymi dekoracjami cukierniczymi, do czego można zaangażować dzieci.
Ostatnio skomentowane
Mięciutka łopatka w sosie cebulowym z lubczykiem