1.Jajka ubić z cukrem,gdy masa będzie biała,dodać przesiane obie mąki z proszkiem,wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę,piec 25 minut w
180 stopniach.
2.Mleko z cukrem zagotować.Bułki porwać na kawałki,wsypać wiórki kokosowe,zalać gorącym mlekiem,odstawić.
3.Margarynę utrzeć do białości,dodawać partiami namoczone bułki z wiórkami,ucierać na puszystą masę,pod koniec dolać kilka kropel olejku migdałowego.
4.Biszkopt posmarować warstwą powideł,na to wyłożyć masę kokosową,na wierzch układać namoczone w przegotowanym mleku biszkopty.Polać polewą czekoladową.
5.Przygotowanie polewy.
Wodę zagotować z cukrem i kakao,gdy cukier się rozpuści dodać margarynę,mieszać do roztopienia.
Komentarze