1.
Jajka ubić z cukrem,gdy masa będzie biała,dodać przesiane obie mąki z proszkiem,wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę,piec 25 minut w
180 stopniach.
2.Mleko z cukrem zagotować.Bułki porwać na kawałki,wsypać wiórki kokosowe,zalać gorącym mlekiem,odstawić.
3.Margarynę utrzeć do białości,dodawać partiami namoczone bułki z wiórkami,ucierać na puszystą masę,pod koniec dolać kilka kropel olejku migdałowego.
4.Biszkopt posmarować warstwą powideł,na to wyłożyć masę kokosową,na wierzch układać namoczone w przegotowanym mleku biszkopty.Polać polewą czekoladową.
5.Przygotowanie polewy.
Wodę zagotować z cukrem i kakao,gdy cukier się rozpuści dodać margarynę,mieszać do roztopienia.
Porady
Najlepszy na następny dzień.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze