CIASTO UCIERANE

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

MARGARYNĘ NAJLEPIEJ WYCIĄGNĄĆ WCZEŚNIEJ Z LODÓKI I POKROIĆ.
BARDZO DOBRE CIASTO. PIERWSZY RAZ ROBIŁEM.
JEST TO WERSJA KEKSA TYLE ŻE BEZ BAKALII- BO JESTEM CUKRZYKIEM.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 margaryna ( 250 g )
    100 g cukru pudru
    5 żółtek
    250 g mąki
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 białek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto ucierane

Ciasto ucierane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę miksuj z cukrem pudrem.
    Dodawaj: 5 żółtek i cały czas miksuj.
    Wsyp: 250 g mąki i 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
    Dodaj: pianę ubitą na sztywno z 5 białek.
    Wymieszaj dużą łyżką.
    Piecz w temperaturze 180* C przez 50 minut.

Porady

Do piany żeby się lepiej ubiła dodać 2 szczypty soli. Wymiary keksówki to : długość : 30,5 cm, szerokość:11,5cm , wysokość:7,5 cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Margaryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować