Ciasto sucharkowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Przepis dostałam od znajomej. Ciasto jest bardzo smaczne. Polecam!!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - Sucharki (niebieskie opakowanie - zmielić): 1 opakowanie
    - orzechy laskowe zmielone (zmielić; najlepiej laskowe (mogą być też włoskie)): 20 dekagramów
    - nutella: 40 dekagramów
    - śmietana 30% (3 szklanki): 750 mililitrów
    - cukier: 10 dekagramów
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - żelatyna Winiary lub Dr.Oetker: 6 łyżeczek
    - mleko: 0.5 szklanki
    - sok z wiśni: 1 szklanka
    - woda: 3 szklanki
    - galaretki wiśniowe: 3 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Ciasto sucharkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sucharki, orzechy i nutelle połączyć i wymieszać. Rozłożyć równomiernie na blaszkę jako spód - uklepać małym wałkiem lub łyżką.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w niecałej pół szklanki mleka. Ubić śmietanę z cukrem, do ubitej śmietany wlewać pomału rozpuszczoną, letnią żelatynę. Taką masę wylać na spód.
  • 3. Sok z wiśni i wodę zagotować . Rozpuścić w tym galaretki. Tę galaretkę odstawić w chłodne miejsce by stężała. Gdy trochę stężeje wylać na śmietanę i wstawić do lodówki, by galaretka stężała zupełnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować