Ciasto przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto dzielimy na połowę i wykładamy do dwóch takich samych form do pieczenia.
2.Następnie przygotowujemy bezę, białka ubijamy z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wykładamy na wierzch każdego ciasta i posypujemy migdałami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C.
3.W tym czasie, co piecze się nam ciasto przygotowujemy masy. Śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy mascarpone , cukier puder , kakao i rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę.
4.Masę wykładamy na jedno upieczone ciasto i wtykamy głęboko biszkopty.
5.. Pozostała nam do przygotowania masa śmietankowa, śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy mascarpone, cukier puder oraz rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę. Masę łączymy z borówkami, mieszając delikatnie łyżką i wykładamy na masę kakaową.
6.Na wierzch masy układamy upieczone wcześniej ciasto.
Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
Komentarze