Czekoladowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do ubitych z solą białek, stopniowo dodaje cukry i żółtka oraz wymieszane razem, mąkę, proszek do pieczenia i budyń czekoladowy. Miksuję.
Ciasto wylewam do formy z papierem i piekę 25-30 min w temp. 180"C.
Ostudzone przekrajam na 2 blaty.
Do gotującego mleka wlewam budyń waniliowy rozrobiony w 1/2 szklanki mleka. Chwilę gotuję i studzę.
Margarynę miksuję z cukrem pudrem, stopniowo dodaję zimny budyń i aromat waniliowy.
Biszkopt nasączam pączem (przegotowana woda z sokiem z cytryny) i układam warstwy:
3/4 kremu,
krakersy,
masa kajmakowa,
biszkopt,
reszta kremu,
Ciasto posypujemy podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
Polecam Pyszne !
Komentarze