Czekoladowy przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Połączenie krakersów i masy kajmakowej,-świetne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    1 łyżka mąki pszennej
    6 jaj
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    łyżeczka proszku do pieczenia
    3 budynie czekoladowe ( bez cukru)
    szczypta soli
    Krem:
    2 budynie waniliowe ( bez cukru)
    3 szklanki mleka
    kostka margaryny
    szklanka cukru pudru
    kilka kropel aromatu waniliowego
    ponadto:
    puszka masy kajmakowej
    paczka krakersów
    płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Czekoladowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowy przekładaniec 1. Do ubitych z solą białek, stopniowo dodaje cukry i żółtka oraz wymieszane razem, mąkę, proszek do pieczenia i budyń czekoladowy. Miksuję.
    Ciasto wylewam do formy z papierem i piekę 25-30 min w temp. 180"C.
    Ostudzone przekrajam na 2 blaty.
    Do gotującego mleka wlewam budyń waniliowy rozrobiony w 1/2 szklanki mleka. Chwilę gotuję i studzę.
    Margarynę miksuję z cukrem pudrem, stopniowo dodaję zimny budyń i aromat waniliowy.
    Biszkopt nasączam pączem (przegotowana woda z sokiem z cytryny) i układam warstwy:
    3/4 kremu,
    krakersy,
    masa kajmakowa,
    biszkopt,
    reszta kremu,
    Ciasto posypujemy podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
    Polecam Pyszne !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować