Ciasto pistacjowe

4.5 (156 ocen)

  • 2 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Wyśmienite !

  • 2 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt
    5 jaj
    5 łyżek cukru
    5 łyżek mąki
    1 łyżka kakao
    Masa:
    1/2 l mleka pistacjowego
    3 bite śmietany w proszku typu śnieżka
    Dodatkowo:
    100 g pistacji
    2 galaretki zielone rozpuszczone w 750 ml wrzącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto pistacjowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blacha o wym. 24 x 24
    Biszkopt: Białka ubić na sztywno ,dodając cukier, żółtka. Mąkę wymieszać z kakao i dodać do masy jajecznej, wymieszać i przelać do blachy. Piec 30 minut w temp. 180 s C. Przekroić na 2 części.
    Masa: Do mleka dodać śnieżki, ubić na sztywno. Masę podzielić na 2 części. Złożenie ciasta: Biszkopt- masa-biszkopt-masa- wierzch posypać pistacjami, zalać galaretką. Schłodzić. Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pistacje

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować