Ciasto piernikowo-marchewkowe z orzechami

4.5 (152 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

piernikowo marchewkowe ciasto z orzechami i rodzynkami-szybkie , smaczne i aromatyczne!polecam

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżeczki przyprawy do piernika
    2 jajka
    1 szklanka drobnego cukru
    3/4 szklanki oleju arachidowego
    1 szklanka marchewki startej na tarce
    100 g orzechów włoskich posiekanych
    2 łyzki rodzynek
    cukier puder na wierzch
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery

Ciasto piernikowo-marchewkowe z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika.
    Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaje olej ,mąke wymieszana z proszkiem do pieczenia i przyprawa.
    Nastepnie powoli dodaje posiekane orzechy oraz rodzynki a na koniec starta marchewkę.
    .Całość mieszam do połaczenia sie składników.

    Ciasto przekładam do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w 180 st. C. ok. 50 minut.
    Po ostudzeniu przed podaniem oprószam cukrem pudrem, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Marchewka Orzechy Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować