Ciasto muffinowe z truskawkami

0 (0 ocen)

Pyszne i szybkie ciasto :)

Składniki:

  • MOKRE:
    3 jajka
    1 szklanka kefiru
    0,5 szklanki oleju
    SUCHE:
    2 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 niepełna szklanka cukru
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    + 300 g truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto muffinowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do jednej miski przesiać obie mąki, dodać szklankę cukru oraz 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia. Wymieszać.

    Do drugiej miski wlać szklankę kefiru w temperaturze pokojowej, pół szklanki oleju i wbić 3 jajka. Porządnie wymieszać.

    Składniki mokre wlać do suchych, zamieszać łyżką do połączenia się składników. Truskawki umyć, usunąć szypułki i przekroić na połówki.

    Do formy (ok. 22x26cm) wyłożonej papierem do pieczenia wlać ciasto, wyrównać, ułożyć truskawki. Piec około 45 minut w 180stopniach.

    Upieczone ciasto wystudzić, oprószyć cukrem pudrem i pokroić na kawałki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować