Ciasto miodownik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę ( 27 x 22 ) wyłożyć papierem do pieczenia.
2.Mąkę przesiać na stolnicę, margarynę pokroić na mniejsze części i posiekać z mąką. Dodać resztę składników .Zarobić ciasto i podzielić na 3 części. Rozwałkować i wyłożyć na blachę. Piec na złoty kolor, około 20 minut.
3.Krem :
1 szklankę mleka wlać do garnka ,dodać cukier waniliowy, cukier kryształ i masło. Zagotować .
W drugiej szklance mleka rozpuścić obie mąki. Wlać na gotujące się mleko i energicznie mieszać.
5.Polewa orzechowa:
Na małym ogniu rozpuszczamy masło z cukrem, dodajemy miód. Zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszone orzechy. Mieszamy i wykładamy na ciasto.
Komentarze