Ciasto Migdałowe Z Truskawkami I Rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolejne z ciast przy którym się nie napracujemy, a smakuje wybornie, jest wilgotne, kakaowe i z pysznymi sezonowymi owocami :)
Podane w towarzystwie włoskiego espresso będzie smakowało wyśmienicie :)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 20 x 20 cm

    ciasto:
    1 szkl mąki pszennej tortowej (szklanka o poj. 200 ml)
    50 g zmielonych migdałów lub mąki migdałowej
    1/2 szkl cukru
    1/4 szkl oleju
    1/2 szkl mleka
    1 jajko kl L
    1 i 1/2 łyżki kakao
    2 łyżki powideł
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    dodatkowo:
    kilkanaście truskawek
    1 łodyga rabarbaru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto migdałowe z truskawkami i rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Składniki na ciasto zmiksować ze sobą i przełożyć do blaszki wyścielanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
    Następnie wykładamy połówki truskawek oraz obrany i pokrojony rabarbar (rabarbar możemy posypać dodatkowo odrobiną cukru trzcinowego)
    Ciasto pieczemy w 170 stop przez około 50 minut.
    Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować