Ciasto marchewkowe z serem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Fit ciasto :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 marchewki, ok. 260 g
    4 jajka
    160 g mąki pszennej
    80 g płatków owsianych
    50 g jogurtu naturalnego
    100 g erytrytolu
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    garść orzechów włoskich
    krem:
    1 kostka sera chudego
    1 opakowanie skyru waniliowego
    2-3 łyżki masła orzechowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto marchewkowe Desery

Ciasto marchewkowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnym oczku. Białka jaj ubić na sztywno ze słodzidłem, zmiksować z żółtkami, dodać mąkę, zmielone płatki owsiane, marchewkę, proszek do pieczenia i jogurt. Dokładnie wymieszać i wylać na wyłożoną papierem blaszkę (wymiary ok. 20x25 cm). Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty i lekko nasączyć kawą. Twaróg zmiksować za pomocą blendera, a następnie połączyć z jogurtem i masłem orzechowym. Na cieście rozsmarować większość kremu, przykryć drugą połową ciasta. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu i posypać zmielonymi orzechami. Schłodzić. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg Jogurt Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować