Bezglutenowe ciasto marchewkowe

4 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jesienny deser

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie marchewki, około 120 g po obraniu
    60 g zmielonych orzechów włoskich + łyżka do dekoracji
    40 g mąki kokosowej
    2-3 łyżki erytrolu
    2 jajka
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    do dekoracji:
    40 g czekolady deserowej + 3-4 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasto marchewkowe

Bezglutenowe ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z erytrolem na puszystą masę, dodać startą marchewkę i pozostałe składniki i wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Czekoladę rozpuścić z mlekiem i polać nią upieczone ciasto. Posypać posiekanymi orzechami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mąka kokosowa Orzechy mielone Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować