1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao, przesiać do masy jajecznej i wymieszać. Przelać do formy o wym. 24x35 Piec 20 minut w temp. 180 s C. Wystudzić.
Masa budyniowa: W 1 szklance mleka rozpuścić żółtka, cukier i oba rodzaje mąki, resztę mleka zagotować z cukrem dodając rozpuszczone żółtka z mąką - ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodając po łyżce budyń.
Masa z batonami: Mascarpone z kremówką przełożyć do miski i ucierać na najwyższych obrotach na sztywno. Dodać batony i cukier puder do smaku.
Złożenie ciasta: Biszkopt - mleko skondensowane - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - masa z batonami - Wierzch dowolnie udekorować i wstawić do lodówki. Smacznego :)
Komentarze