Ciasto Lion

3.97 (269 ocen)

Łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne ciasto.

Składniki:

  • spód:
    400 g herbatników
    440 g masy krówkowej
    masa serowa z batonikami:
    750g serka mascarpone
    150 ml śmietanki kremowej 30 %
    4 łyżki cukru pudru
    3 batony lion
    masa śmietanowa:
    500 g śmietany kremowej 36 %
    2 łyżki cukru pudru
    2 śmietan fix
    2 batony lion
Wystaw ocenę:

3.97 (269 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno blaszki o wymiarach 24x33 wykładamy herbatnikami, smarujemy masą krówkową, przykrywamy warstwą herbatników.
    Śmietanę 30 % ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone. Batony siekamy, dodajemy do masy delikatnie mieszając łyżką. Wykładamy na herbatniki. Przykrywamy warstwą herbatników.

    Śmietanę 36 % ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Rozsmarowujemy po herbatnikach. Wierzch posypujemy posiekanymi batonami.

Porady

Na noc wstawiamy do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować