Ciasto Lion

  • wyświetlono: 49742 |
  • dodany do książki kucharskiej: 21 |
  • polecenia: 0

Łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne ciasto.

pati197799

Składniki

spód:
400 g herbatników
440 g masy krówkowej
masa serowa z batonikami:
750g serka mascarpone
150 ml śmietanki kremowej 30 %
4 łyżki cukru pudru
3 batony lion
masa śmietanowa:
500 g śmietany kremowej 36 %
2 łyżki cukru pudru
2 śmietan fix
2 batony lion

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Lion

  • 1. Dno blaszki o wymiarach 24x33 wykładamy herbatnikami, smarujemy masą krówkową, przykrywamy warstwą herbatników.
    Śmietanę 30 % ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone. Batony siekamy, dodajemy do masy delikatnie mieszając łyżką. Wykładamy na herbatniki. Przykrywamy warstwą herbatników.

    Śmietanę 36 % ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Rozsmarowujemy po herbatnikach. Wierzch posypujemy posiekanymi batonami.

Porady

Na noc wstawiamy do lodówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycieciastabez pieczenia

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto Biały Lion

Pyszne ciasto trochę słodkie ale...

Dodane przez: beskidy

Ciasto "Lion" bez pieczenia

Ciasto jest bardzo smaczne,lecz...

Ciasto biały Lion

Dodane przez: ewiczka2304

Ciasto biały Lion

Bardzo oryginalne i smakowite połączenie.

biały lion

Dodane przez: katrinaM24

ciasto biały lion z ryżem preparowanym i...

Rewelacyjne ciasto, które każdy...

image-1fyu9uc

Dodane przez: viki2903

CIASTO KRÓWKOWE Z BATONIKAMI LION

jest banalnie proste i bez pieczenia,...

Dodane przez: AnkaFiranka

Ciasto Biały Lion - biszkopt z masą budyniową,...

Ciasto smakuje wyśmienicie, delikatnie...