Ciasto gargamel - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Masło utrzeć. Jak będzie puszyste dodajemy do niego żółtka i cukier puder. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, przyprawę do piernika, sodę, miód i ucieramy. Białka ubijemy na sztywno i lekko mieszamy z utartym ciastem. Ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki. Piec ok 30 min.
2.Wkładka: Jabłka pokroić w niedużą kostkę, zasypać cukrem i odstawić. Następnie do jabłek dodajemy mąkę, cynamon, sodę, żółtka, bakalie i wymieszać. Białka ubić na sztywno i wymieszać. Piec ok 30 min.
3.Masa: Budyń ugotować wg przepisu. Margarynę ucieramy, następnie dodajemy cukier puder, budyń i śmietanę.
4.Polewa: czekoladę roztapiamy z mlekiem w kąpieli wodnej.
Komentarze