Masa serowa:
0,5 kg sera zmielonego ( ja użyłam 1/2 wiaderka gotowego sera )
0,5 l śmietany 30%
7łyżek cukru pudru
4łyzki żelatyny rozpuszczone w 1/2 szkl wody
puszka brzoskwiń
Masa budyniowa:
0,5 l mleka
2 budynie waniliowe
2 łyżki cukru
1 margaryna palma
1 biała czekolada
1.Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka. Na końcu dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem, mieszamy. Pieczemy 3 takie biszkopty.
2.Masa serowa: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy ser a na koniec przestudzoną (ale płynną) żelatynę. Brzoskwinie kroimy w kostkę dodajemy do masy.
3.Masa budyniowa: Gotujemy budynie na mleku. Studzimy. Ucieramy margarynę, dodajemy porcjami przestudzony budyń. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy do masy.
Komentarze