Gargamel

4.5 (169 ocen)

Sama słodycz ;)

Składniki:

  • CIASTO PIERNIKOWE
    * 6 jaj
    * 1 szkl. cukru
    * 25 dag miodu sztucznego
    * przyprawa do piernika
    * 1 łyżeczka sody
    * kostka margaryny
    * 2,5 szkl. mąki

    WKŁADKA
    * 4 jabłka
    * szklanka cukru kryształu
    * 25 dag mąki
    * 1 łyżeczka sody
    * 4 jaja
    * 25 dag bakalii

    MASA
    * 2 budynie waniliowe
    * 0,5 litra mleka
    * kostka margaryny
    * cukier puder do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery

Gargamel - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO PIERNIKOWE:
    Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku i pozostałe składniki. na końcu wymieszać z pianą ubitą z białek. Piec w 200*C przez 40 min. Po upieczeniu podzielic na dwa placki.
  • 2. WKŁADKA:
    Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypac cukrem i pozostawić na pół godziny, następnie dodać bakalie, żółtka, mąkę, sodę, na końcu pianę z białek. Piec 40 min w 200*C
  • 3. MASA:
    Ugotować budyń, po ostudzeniu utrzeć z margaryną, dodać do smaku cukru pudru.
  • 4. PRZEŁOŻENIE CIASTA
    Piernik - część masy - wkładka - druga część masy - piernik - wierzch udekorować polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować