Ciasto francuskie z zielonym pesto, cukinią i wędzonym twarogiem

1 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ekspresowy pomysł na smaczny obiad lub kolację.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto francuskie
    4 łyżeczki zielonego pesto
    1 średnia cukinia
    100 g wędzonego twarogu (można użyć też sera feta lub mozzarelli)
    Sól
    Pieprz
    Bazylia
    Oregano
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Tarta na słono

Ciasto francuskie z zielonym pesto, cukinią i wędzonym twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na nim rozkładamy ciasto francuskie i zlepiamy brzegi na okolo centymetr.
    Ciasto francuskie smarujemy pesto.
    Cukinię kroimy na cienkie plasterki, rozkładamy plasterek obok plasterka na pesto. Posypujemy pieprzem i solą.
    Twaróg wędzony kroimy w drobną kostkę, rozrzucamy po cukinii.
    Całość doprawiamy bazylią i oregano.
    Pieczemy 20-25 minut do przypieczenia ciasta na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować