Ciasto francuskie z pesto

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

To efektowna, smaczna a przy tym bardzo prosta przekąska. Można ją podawać na ciepło lub na zimno, w towarzystwie barszczu.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    1 słoik czerwonego pesto
    Żółty ser
    Ziarenka sezamu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto francuskie z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Rozsmarować na nim równomiernie pesto i rozłożyć starty na drobnych oczkach żółty ser.
    Przygotowane ciasto kroić nożem na paski szerokości około 1cm. Każdy pasek chwycić za oba końce i skręcić w przeciwnych kierunkach, by powstała sprężynka. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, zachowując 2cm odstępy. Końce paluszków przycisnąć do blaszki. Paluszki posypać sezamem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sezam Ser żółty Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować