Obłędne babeczki z owocami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Porzeczki myjemy i suszymy. Jeśli używamy truskawek to kroimy je w średnią kostkę. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki.
2.W misce łączymy olej, mleko, jajko i oba cukry. Wszystko mieszamy rózgą do jednolitej masy.
3.Do osobnej miseczki przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wsypujemy do mokrych składników i całość mieszamy łopatką.
4.Do ciasta wsypujemy owoce i czekoladę. Mieszamy delikatnie całość.
Ciasto nakładamy do papilotek. Wychodzi mniej więcej cała papilotka.
5.Muffinki wstawiamy do piekarnika. Pieczemy na funkcji góra - dół przez 28-29 min. Studzimy.
Komentarze