Ciasto francuskie z cukinią

  • wyświetlono: 180 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

To efektowna, smaczna a przy tym bardzo prosta przekąska. Można ją podawać na ciepło lub na zimno, w towarzystwie barszczu.

AnetaJ
  • 1min
  • Łatwy

Składniki

1 ciasto francuskie
2 młode cukinie
sól pieprz
zioła do smaku – zioła prowansalskie, bazylia, tymianek

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto francuskie z cukinią

  • 1. Ciasto francuskie pokroić na paski wzdłuż boku (o szerokości kolo 2cm) - mi wyszło 11 pasków.
    Cukinie umyć, wytrzeć i pokroić na bardzo cieniutkie okrągłe plasterki - lub zetrzeć na tarce jak ogórki na mizerię.
    Plasterki cukinii poukładać na paskach z ciasta tak, by trochę wystawały i jednocześnie nachodziły na siebie. Posolić, popieprzyć, doprawić do smaku ulubionymi ziołami. Każdy pasek zwinąć. Włożyć do foremki na muffinki. Piec w 200 stopniach przez 25-30 minut w zależności od piekarnika.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w kilka chwilprosty przepisróże z ciasta francuskiegoCiasto francuskie z cukinią
 

Komentarze

Podobne przepisy

Tosty są bardzo smaczne

Dodane przez: kretka

Tost z ciasta francuskiego

Ktoś kiedyś powiedział, że każda...

Zawijaski z zielonym farszem

Dodane przez: czarrna

Zawijaski z ciasta francuskiego

z zielonym farszem

Przekąska z ciasta francuskiego

Dodane przez: PolskaGotuje

Przekąska z ciasta francuskiego

Jednym z pomysłów na tę przystawkę...

Paluszki świderki

Dodane przez: Mniam1

Serowe paluszki z ciasta francuskiego

Proste i szybkie w przygotowaniu...

image-0j6122d

Dodane przez: LenaGotuje

Roladki z ciasta francuskiego

Jako przekąska do pracy, ale świetnie...

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Dodane przez: PolskaGotuje

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Chrupiące i delikatne ciasto francuskie...