Ciasto cytrynowe z malinami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto miksujemy ok. 5 min do uzyskania jednolitej konsystencji. Małą blaszkę "keksówkę" smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, nadmiar bułki wysypujemy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (użyłam termoobiegu). Maliny delikatnie mieszamy z ciastem. Następnie wylewamy ciasto do formy. Pieczemy ok. 45 min do urośnięcia, zarumienienia i suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmujemy z formy i kładziemy na kratce do ostygnięcia. W międzyczasie topimy białą czekoladę w kąpieli wodnej. Gdy będzie ciężko się topić możemy dodać 1 płaską łyżeczkę oleju kokosowego. Polewa nabierze delikatnego aromatu kokosowego. Na ciasto polewamy polewę.
Komentarze