Ciasto brzoskwiniowo-wiśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubijamy
z cukrem. Dodajemy żółtka wymieszane
z octem i proszkiem.
Wsypujemy mąkę, mieszamy.
Pieczemy 25 minut w 170 °C.
Studzimy i nasączamy
2.Brzoskwinie osączamy, sok
zachowujemy. Owoce kroimy
w plastry i układamy na cieście.
Kisiele gotujemy z cukrem na
soku pomarańczowym i szklance
zalewy z brzoskwiń. Wylewamy
na owoce. Studzimy.
3.Galaretki rozpuszczamy
w 100 ml gorącej wody, studzimy.
Wiśnie osączamy i miksujemy.
Śnieżki ubijamy z mlekiem,
dodajemy wiśnie oraz
tężejące galaretki, ubijamy.
Masę wylewamy na poprzednią.
Układamy nasączone herbatą
biszkopty. Ozdabiamy polewą
czekoladową, tworząc esy-floresy.
Schładzamy.
Komentarze